Онлайн-обговорення в рамках підготовки плану дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Урядˮ (05.05.2020, on-line)


5 травня 2020 року Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів організував другу онлайн-зустріч в рамках підготовки пропозицій до нового плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Під час заходу обговорювались проблемні питання, що існують у сфері освіти та науки в контексті доступу до відповідної інформації, взаємодії громадськості та органів виконавчої влади, забезпечення прозорості та підзвітності діяльності органів виконавчої влади, використання технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

До обговорення долучилися більше 40 представників інститутів громадянського суспільства, експертних і міжнародних організацій, зокрема Асоціації міст України, аналітичного центру «Український інститут майбутнього», Проєкту ЄС «Еразмус+», громадських організацій «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», «Асоціація працівників дошкільної освіти», «Центр розвитку інновацій» та ін. Також участь взяли представники навчальних закладів, зокрема Києво-Могилянської школи врядування та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Крім того, активну участь взяли Освітній омбудсмен, фахівці Міністерства освіти і науки та державних установ, які належать до сфери управління МОН.

Наступним етапом буде обговорення можливих шляхів вирішення проблемних питань, озвучених учасниками заходу.

Пропозиції до нового плану дій можна подати онлайн, заповнивши форму до 1 червня 2020 року.

Довідково
Партнерство «Відкритий Уряд» – це міжнародна Ініціатива, спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Заходи планів дій мають бути спрямовані на забезпечення доступу до публічної інформації, посилення участі громадськості у прийнятті рішень, забезпечення підзвітності органів влади, розвиток технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

Підготовлено за матеріалами

Попередня Весняна школа «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи ...