Весняна школа «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні європейського контролю за безпечністю харчових продуктів» в рамках проєкту Жан Моне (28-29.04.2020, on-line)


28-29 квітня 2020 року Національним університетом біоресурсів і природокористування України он-лайн було проведено Весняну школу «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні Європейського контролю за безпечністю харчових продуктів».

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС» у співпраці з Українською лабораторією якості та безпеки продукції АПК.

У роботі Весняної школи взяли участь понад 170 учасників, зокрема з Міжнародного епізоотичного бюро (Париж, Франція), Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС), міжнародні та національні експерти з питань ветеринарії та безпечності харчових продуктів (Болгарія, Україна), Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД), ТОВ «Органік-Стандарт», ТОВ “Ромер Лабс Україна”, ТОВ “Біомін Україна” швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України”, Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, науково-дослідних інститутів та вищих навчальних закладів України, громадських організацій, операторів ринку харчових продуктів.

Під час роботи весняної школи розглянуто актуальні питання: контролю безпечності харчових продуктів, імплементації Європейських та міжнародних вимог у національне законодавство; шляхів забезпечення безпечності харчових продуктів протягом харчового ланцюга: управління ризиками та контролю; сертифікації органічних харчових продуктів.

Інформація про подію на сайті організаторів та матеріали 

Додатково про проєкт:

Назва: «EU Food Safety Control» (№587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE)

Ціль: сприяння кращому розумінню європейської системи безпечності продуктів харчування та цілей офіційного контролю харчових продуктів на рівні ЄС.

Ключові теми: законодавство про харчові продукти та корми, належна гігієнічна практика, аналіз ризиків, контроль органічного виробництва.

Цільова аудиторія: викладачі, студенти університетів та коледжів, науковці, аспіранти, представники Держпродспоживслужби, підприємці.

Попередня Онлайн-збори міжнародного проєкту Еразмус+ EDUQAS (22-24.04.2020)