Оновлено – Українські університети виграли рекордних 93 нових проєкти Жан Моне Програми ЄС Еразмус+ з питань впровадження європейської інтеграції

Шановна спільното Еразмус+ та ЖанМоністи! Щиро вітаємо переможців конкурсу Жан Моне 2022 р.!

Відповідно до інформації, яку ми отримуємо від українських університетів, Funding&Tender opportunities portal вже розпочав анонсування переможців проєктів Еразмус+ напряму Жан Моне!  Наразі відомо, що з поданих 233 проєкти за участі команд з України до фінансування було відібрано 93 проєкти напряму Жан Моне, координовані 43 університетами з України: 81 модуль, 8 кафедр та 4 центри досконалості Жан Моне. Загальна сума фінансування ЄС: 2 875 207 Євро.

Незважаючи на небезпеку і виклики воєнного стану, команди університетів подавали проєкти на конкурси навіть під час обстрілів. Європейська Комісія надала додаткову можливість доподати командам, які не змогли вчасно подати через небезпеку та збоїв з Інтернет зв’язком. Додатково підкреслюємо, що для фінансування України було перерозподілено кошти, які були виділені для росії, участь якої зупинили через санкції ЄС.

Європейська інтеграція для України є надзвичайно важливими темами для впровадження в освітній і дослідницький процес особливо у новому статусі країни кандидата на вступ до ЄС, а нове покоління євроінтеграторів допоможе якнайшвидше та якісніше виконати домашнє завдання для вступу України до Європейського Союзу. А отже, починаючи з вересня 2022 р. по січень 2023 р., 43 заклади вищої освіти з різних міст України, зокрема: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Мелітополь (переміщений заклад), Миколаїв, Острог, Переяслав-Хмельницький, Полтава, Рівне, Слов’янськ (переміщений), Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів вже розпочнуть впровадження нових проєктів Жан Моне. Рекордну кількість проєктів отримали Сумський державний університет та Львівська політехніка – по 11 проєктів, Київський національний університет торгівлі та економіки – 7 проєктів, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського  та Сумський національний аграрний університет – 4 проєкти.

Вітаємо в родині Еразмусівців новачків – 2 університети внутрішніх справ зі Львова та Харкова, Університет Альфреда Нобеля та кожного переможця! Щиро дякуємо кожному учаснику конкурсу, навіть якщо цього разу не отримали фінансування, досвід участі є вагомим кроком для нових перемог, а конкурси вже в жовтні 2022 р.!

Нагадуємо, що в першому конкурсі проєктів Жан Моне 2021 р. нового етапу Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. 38 проєктів було відібрано для фінансування: 34 модуля і 4 кафедри, які виконують команди українських університетів в умовах війни. В межах конкурсів 2014–2020 рр. за участі українських організацій 121 проєкт Жан Моне профінансовано. Серед цих проєктів – 82 модулі, 12 кафедр, 4 центри досконалості, 10 проєктів, 5 мереж і 8 асоціацій Жан Моне, які координуються 57 організаціями з 21 міста України: 45 закладів вищої освіти, 2 наукові установи та 10 громадський організацій.

НОВЕ!!! База проєктів закладів та проєктів Жан Моне конкурсів 2021 та 2022 рр. – за посиланням тут.

База проєктів конкурсів 2014-2020 рр. – за посиланням тут.

Додатково радимо всім координаторам необхідно терміново перевірити чи валідований статус PIC університету, підготувати та подати необхідні документи вчасно.

Щодо валідації PIC та подання документів про організацію у профілі організації на порталі (кроки і шаблони документів), обов’язково перегляньте інформацію з 20 слайду презентації під відеозаписом та сам запис вебінару для переможців – за посиланням тут.

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ для виконавців проєктів Жан Моне:

Попередня Тематика європейської інтеграції в межах проєктів Еразмус+ (до 10.08.2022)