Презентація індивідуальних можливостей Еразмус+ в межах Дня кар’єри на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця (24.04.2023 р., онлайн)

24 квітня  2023 р. на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця за підтримки Представництва ЄС в Україні було проведено День Кар’єри ЄС, що реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». В межах заходу відбувся тренінг та презентація індивідуальних можливостей Програми ЄС Еразмус+, зокрема щодо розвикту актуальних навичок через участь в програмах академічної та молодіжної мобільностей і волонтерських проєктах.

День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

З вітальним словом до учасників звернувся  Володимир ПОНОМАРЕНКО, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, член-кореспондент НАПН України, ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

Спікерами на панельній дискусії виступили:

  • Вікторія ДАВИДОВА, Радниця з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні
  • Людмила БЄЛОВА, доктор соціологічних наук, професор, Президент Харківського Університетського консорціуму (вітальне слово)
  • Олександр ШВЕЦЬ, голова Харківського прес-клубу, Заслужений журналіст України, директор Видавничого дому “Губернія”, голова Наглядової ради Телерадіокомпанії ” Оріон “. Член правління Національної Спілки журналістів України.
  • Юлія ЗГУРСЬКА, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради
  • Володимир МІНЕНКО, директор Харківського обласного центру зайнятості, доктор наук з державного управління, заслужений працівник соціальної сфери України
  • Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»
  • Наталія ЛІНДСТРОМ, Associate professor (docent), University of Gothenburg, Sweden – “Дистанційне навчання та праця. Перспективи та можливості”
  • Леонід РУБАНЕНКО, Голова Об’єднання організацій роботодавців Харківщини, член виконавчого комітету Харківської міської ради
  • Юлія БІДЕНКО, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe
  • Валерій КРАСОВСЬКИЙ, CEO компанії Sigma Software Group
  • Олександр ПОПОВ, власник концерна «Сафарі»
  • Вікторія ВДОВЕНКО, фахівець з підбору і адаптації персоналу “Новий стиль” – “Кар’єра під час воєнних дій. Можливості працевлаштування для випускників”
  • Сергій ПРОКОПЕНКО, Product Director в Gwara Media, PhD-студент ХНЕУ ім. С. Кузнеця, стипендіат Копенгагенської школи економіки – “Партнерство між бізнесом та університетами під час воєнних дій, кар’єрні можливості”
  • Денис ТКАЧОВ, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe
  • Діана СКОРОХОД, випускниця програми EU Study Days

У тренінгу «Презентація програм Еразмус+ для активної молоді» взяло участь понад 65 студентів та працівників Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. Під час заходу Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО в Україні, представила індивідуальні можливості та нововведення Програми для українців на час війни. Під час тренінгу було представлено ключові можливості у сфері освіти та молоді, зокрема програми обміну, повний курс магістратури Еразмус Мундус, молодіжні обміни та волонтерсство. Учасникам було надано чіткі рекомендації щодо пошуку можливостей, підготовки пакету документів та очікуваних результатів.

Попередня ІV Всеукраїнська науково-методична конференція «Сучасні педагогічні технології та інноваційні методики ...