Розповсюдження матеріалів в рамках проекту Представництва ЄС в Україні “Дні кар’єри ЄС” (10.04.19, м. Полтава)


Університет економіки і торгівлі за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні став організатором заходу 10 квітня 2019 р. за участі вищої освіти, бізнесу, влади, громадського сектора, міжнародних організацій. Головне завдання організаторів – донести до молоді інформацію про можливості професійного і кар’єрного зростання у контексті європейської інтеграції України, надати професійні поради стосовно навчання та стажування за кордоном, роботи у вітчизняних компаніях та місцевих представництвах зарубіжних фірм, консультації з написання резюме, проходження співбесід, працевлаштування, пошуку вакансій тощо.

Студентів привітали експерт проекту «Інформаційна підтримка молодіжних мереж ЄС в Україні» Марія Пашкова, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко, представники освіти та бізнесу. Головний меседж – створити середовище для розвитку і розкриття потенціалу кожної молодої людини.

Зокрема працював ярмарок вакансій, де понад 30 роботодавців – представники державних установ, силових структур, виробничих, логістичних підприємств, закладів готельно-ресторанної сфери, туристичного бізнесу, банків, страхових компаній, спільних підприємств, представництв зарубіжних компаній тощо – розповідали про наявні вакансії для молоді, вимоги до претендентів, умови роботи, навчання та стажування.
На ярмарку вакансій діяла локація Полтавської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості. Фахівці надавали консультації з питань профорієнтації, інформацію про наявні вакансії, проводили анкетування для шукачів роботи. Випускникам пропонували заповнити короткі кадрові анкети для того, щоб оперативно отримувати інформації про бажані вакансії.

На панельній дискусії, де одним із спікерів виступила директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва, говорили про професії сучасності і майбутнього, вплив світових тенденцій на ринок праці, можливості професійного розвитку молодої людини, створення і розвитку власного бізнесу, участі в молодіжних програмах навчання тощо.

Завершився День кар’єри ЄС тренінгами для бажаючих на теми: співбесіда на роботу твоєї мрії, створення і просування власного бізнесу та отримання стипендії на навчання за програмою Еразмус +. Зокрема, учасники отримали промо матеріали щодо індивідуальних можливостей у сфері освіти та молоді, покрокову інструкція як успішно взяти участь у конкурсах та виграти грант.

Інформація на сайті організаторів за посиланням.

Попередня Розповсюдження матеріалів в рамках проекту Представництва ЄС в Україні "Дні ...