Санкції ЄС проти Росії та Білорусі після вторгнення в Україну

Європейський Союз оголошує обмежувальні заходи проти режиму Президента Російської Федерації Володимира Путіна у відповідь на його жорстоку агресію проти України та її народу. Оголошуються й інші заходи щодо підтримки українських студентів, молоді, вчителів та освітян.

У рамках 5-го пакету обмежувальних заходів проти режиму Путіна Європейська Kомісія припинить участь у всіх поточних грантових угодах російським державним органам або установам та призупинить усі пов’язані виплати в рамках Програми ЄС Еразмус+. Одним із заходів є виключення Росії з державних договорів та європейських коштів, надання юридичних роз’яснень і забезпечення виконання.

Відповідно до заходів, раніше оголошених у сфері досліджень та освіти, Комісія припинить участь у всіх поточних грантових угодах російських державних організацій і установ та призупинить усі пов’язані платежі в межах програм Горизонт 2020 та Горизонт Європа, Euratom, і Еразмус+. За цими програмами не укладатимуться нові договори чи угоди з російськими державними органами влади чи пов’язаними організаціями.

Повний оголошений пакет заходів за посиланням.

Пані Марія ГАБРІЕЛЬ, Єврокомісар, уповноважена з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді, оголосила про заходи підтримки українських студентів, молоді, вчителів та освітян у ці надзвичайно складні часи.
Нові заходи забезпечать максимальну гнучкість у реалізації проєктів за участі українських студентів та працівників закладів вищої освіти.

Повний оголошений пакет заходів за посиланням.

Європейський Союз об’єднаний у своїй солідарності з Україною і й надалі підтримуватиме державу та її народ разом із міжнародними партнерами, у тому числі шляхом додаткової політичної, фінансової і гуманітарної допомоги.

#ErasmusPlus #ErasmusUA #ErasmusWithoutRussia #StandWithUkraine

Попередня Офіційне відкриття проєктів Програми ЄС Еразмус+ Жан Моне (07.04.22 р., ...