Семінар «Соціальна згуртованість в освіті: Європейський досвід» в НПУ ім. М.П. Драгоманова (21-23.10.2019, м. Київ)

21 – 23, 28 жовтня 2019 р. в НПУ ім. М.П. Драгоманова було проведено практичний семінар для магістрів кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності факультету менеджменту освіти та науки НПУ ім. М.П. Драгоманова «Розвиток спільнот: Європейський досвід».

Захід відбувся в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Соціальна згуртованість в освіті та врядуванні: Європейські студії» (SCEGES) та з нагоди шанування 30-річчя програми Жана Моне.

В ході реалізації заходу були показані та практично відпрацьовані ефективні технології розвитку соціальної згуртованості в освіті, було зроблено акцент на конкретних технологіях соціальної згуртованості, викликах інклюзивної освіти. Проводила семінар академічний координатор проекту SCEGES професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності даного факультету Марья Нестерова.

Семінар відвідало 14 магістрів кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності.

В результаті семінару учасники ознайомились з кращими практиками розвитку соціальної згуртованості в освіті, отримали вичерпні консультації з питань соціальної згуртованості за наступними темами:
1. Європейська освітня політика: принципи та соціальний вплив.
2. Соціальна згуртованість в освіті: кращі європейські практики, практичне застосування, найкращі проекти.
3. Трансверсальні компетенції та Лісабонська стратегія як засади європейської освітньої стратегії.
4. Університети, орієнтовані на спільноти: кращі європейські практики обміну досвідом, освітні інновації, відкриті та неперервні освітні системи для ефективного розвитку спільнот.

Деталі про захід за посиланням: https://www.facebook.com/SCEGES/ (Facebook -@SCEGES) та на сайті проекту www.sceges.info

Додатково:
Інформація про проект «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії» (SCEGES):
Період реалізації проекту: 1/09/2017-31/08/2020, отримувач гранту НПУ ім. М.П. Драгоманова. Академічний координатор: Марья Нестерова, marja@nesterova.com.ua, +380503113435 (what’s up), +38097-295-60-90 (viber), веб сайт проекту www.sceges.info.
Цілі та завданні проекту: розробка нових курсів у галузі дослідження європейської соціальної згуртованості, включаючи розробку методології та методів дослідження та викладання теоретичного та практичного матеріалу; проведення міжвузівської підготовки; розробка удосконалення програми професійної майстерності для лідерів громадянської спільноти та керівників державних адміністрацій.
Очікувані результати: створення модульного курсу, розробка двох відповідних нових заходів – круглого столу та веб-конференції з актуальних питань європейської інтеграції та розвитку громадянського суспільства в Україні; проведення 5 семінарів з актуальних тем питань ЄС; здійснення 2 навчальних візитів до країн-членів ЄС для обміну європейським досвідом; розробка віртуальної платформи, веб-порталу проекту; видання наукових праць про методологію проекту; розробка дидактичних матеріалів.

Попередня Тренінг «Європейська політика згуртування для України» (21-22.10.2019, м. Київ)