Участь та презентація в межах онлайн конференції “Агресія росії проти України: освітня дилема” (30.11.2022, онлайн)

30 листопада 2022 року представники Національного Еразмус+ офісу в Україні долучилися до онлайн-конференції «Російська агресія проти України: освітні дилеми», організованої спільно головуванням Чехії у Раді ЄС та Генеральним Секретаріатом Ради. На онлайн-заході були розглянуті питання та дилеми, які є ключовими у вирішенні цього виклику інтеграції українських  студентів та учнів до національних освітніх систем ЄС, зокрема, Естонії, Польщі, спікери яких обговорили свої підходи в інтеграції освітніх процесів. Крім того, місцева влада, студенти, освітяни та інші відповідні стейкхолдери з Чехії, Бельгії, Ірландії представии різні точки зору та ділилися своїм досвідом щодо інтеграції українців до національних систем освіти в ЄС.

Світлана ШИТІКОВА, координатор НЕО-Україна висловила вдячність європейській спільноті за солідарність та допомогу українській освіті під час російської агресії в Україні. Координатор NEO-Україна вкотре підтвердила надзвичайно важливу підтримку Програми Еразмус+ для української системи освіти з 24 лютого 2022 року, що дозволяє українцям, які тікають від війни, інтегруватися в освітній процес ЄС, а також забезпечує подальше визнання академічних результатів закладами освіти України після їхнього повернення до своїх навчальних закладів.

Поширено відеозапис від координатора НЕО в Україні та презентацію щодо війни в Україні та можливостей співпраці з українськими організаціями.

Більше інформації, у тому числі відео, можна знайти на Інтернет сторінці заходу.

 

 

 

Попередня Подання моніторингового звіту виконавцями проєктів