Участь у міжнародній науково-практичній конференції в межах проєкту Erasmus+ CBHE CRENG (20.01.2021, on-line)


20-21 січня 2021 року в рамках проекту Erasmus+ CRENG відбулася Міжнародна науково-методична конференція «Кризи та ризик інжиніринг для транспортних послуг».

Організатором конференції виступив Приазовський державний технічний університет. Конференція підвела підсумки 2 років плідної співпраці щодо розвитку потенціалу вищої освіти у транспортній галузі. Конференцію було зосереджено на кращих європейських практиках та методологіях викладання дисциплін з кризи та ризик інженерингу для транспортних послуг, які базуються на глибоких наукових дослідженнях.

Наталія Захаренко, декан факультету транспортних технологій Приазовського державного технічного університету від імені Оргкомітету відкрила конференцію. Олександр Чейлях – проректор Приазовського державного технічного університету, Маріанна Яцина – координатор проекту CRENG, Варшавська Політехніка (Польща), Конрад Левчук – менеджер проекту CRENG, Варшавська Політехніка (Польща), Світлана Шитікова – координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні привітали учасників, відзначили важливість та цінність конференції для розбудови потенціалу вищих навчальних закладів та розповіли про важливість результатів конференції для транспортних систем країн-партнерів в цілому.

У своєму виступі Світлана Шитікова поінформувала учасників про нові можливості програми ЄС Еразмус та наголосила на важливості відкритості та доступності розроблених в межах проєктів ресурсів, синергії та обміну досвідом.

Під час пленарного засідання доповіді провідних професорів з Польщі, України, Туркменістану та Азербайджану торкнулися найактуальніших проблем транспортної галузі:

• Проблеми цифрової реальності у підготовці фахівців
• Технічна група з ліквідації кризи в транспортних системах
• Оцінка ризику технологічного процесу контейнерних вантажних логістичних терміналів за допомогою агентного моделювання
• Досвід викладання пілотного проекту “Гуманітарна логістика”
• Ризики повітряного транспорту під час пандемії COVID-19
• Фактори сталого розвитку в спеціалізованій освіті
• Переваги проектів Еразмус + для стратегії інтернаціоналізації IUHD
• Інформаційна аналітика вирішення проблеми оцінки надійності програмного забезпечення для соціотехнічних систем на стадії концептуального проектування
• Моделювання систем людина-машина для оцінки впливу людського фактору на професійне управління ризиками
• Оцінка ризиків екологічного контролю в ланцюгах постачання небезпечних вантажів

Доповіді координаторів CRENG з України, Азербайджану та Туркменістану про результати дворічного виконання CRENG завершили конференцію.

Підготовлено з використанням матеріалів.

Попередня Зустріч з представниками проєкту розвитку потенціалу вищої освіти (CBHE) MultiEd ...