Участь у зустрічі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з Латвійським Академічним інформаційним центром (15.10.2020, on-line)


15 жовтня 2020 року відбулась он-лайн зустріч Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з Латвійським Академічним інформаційним центром (AIC), одним з підрозділів якого є Агентство з якості вищої освіти (AIKA).

Латвійське агентство представляли Голови правління AIC Байба РАМІНЯ, Джоланта СІЛКА, Голова AIKA, Аснат КАЖОКА, керівник відділу розвитку та міжнародного співробітництва AIKA, Ільва ГРИГОР’ЄВА, керівник відділу оцінки якості AIKA. Від Національного агентства у зустрічі взяли участь Голова Сергій КВІТ, заступниця голови Наталія СТУКАЛО, член Національного агентства Ігор ОЛЕКСІВ та провідна фахівчиня Альбіна ЦЯТКОВСЬКА.

Із вітальним словом також виступила Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ Офісу в Україні.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом вирішення проблем, пов’язаних із пандемією та змінами, що її супроводжують. Окрему увагу було приділено питанню незалежності агентств із забезпечення якості та джерелам фінансування акредитаційних експертиз. Серед іншого також обговорили можливості участі в спільних проєктах та залучення іноземних експертів для проведення акредитацій.

Варто також зазначити, що співпраця між агентствами була започаткована ще в минулому році у межах проєкту Еразмус+, а восени цього року українськи експерти взяли участь у акредитаційних експертизах, які проводило Латвійське агентство у ЗВО України. Незабаром буде розміщено досвід та враження, отримані експертами Національного агентства після участі в таких експертизах. Латвійські колеги відмітили високу професійність наших експертів та висловили свої позитивні враження від роботи з ними.

На завершення зустрічі Національне агентство та Латвійський Академічний інформаційний центр урочисто підписали Угоду про співпрацю між агентствами.

Підготовлено за матеріалами.

Попередня Участь у он-лайн зустрічі з Європейським Фондом Освіти (13.10.2020 р.)