Участь у Зимовій школі в межах проєкту Жан Моне (22.02.2021, он-лайн)

22 лютого 2021 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочала роботу ІІІ Зимова школа з європейських студій (WURCES WINTER SCHOOL) Центру досконалості імені Жана Моне у рамках реалізації проєкту 599469-EPP-1-2018-1-UA-EPJMO-СоЕ: Західноукраїнський дослідницький центр з європейських студій.

Головним завданням школи є ознайомлення студентів та молодих фахівців різних спеціальностей з основними засадами євроінтеграційних процесів.

Керівниця проєкту, завідувачка Центру Оксана ГОЛОВКО-ГАВРИШЕВА привітала учасників Зимової школи, окреслила цілі і завдання Центру досконалості імені Жана Моне та охарактеризувала основні напрями його досліджень та діяльності.

Декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол України, професор Маркіян МАЛЬСЬКИЙ привітав учасників Зимової школи, наголосивши на внеску випускників факультету у формування сучасних засад євроінтеграційної політики України і відносин України з ЄС.

Декан факультету управління фінансами та бізнесу, професор Андрій СТАСИШИН, вітаючи учасників Зимової школи з різних куточків України, наголосив на значенні економіки для європейської інтеграції.

Менеджер НЕО в Україні Катерина ЖДАНОВА долучилась до заходу та розповіла як студенту та працівнику університету поїхати на обмін Еразмус+. Спікер надала покрокову інструкцію як знайти таку можливість, до кого звертатись та який пакет документів готувати. Окрім цього, під час презентації було представлено інші індивідуальні можливості Еразмус+ у сфері молоді, зокрема молодіжні обміни та волонтерство (Європейський корпус солідарності).

Упродовж першого дня школи учасники отримали нагоду поміркувати про сучасні інтеграційні процеси у Європі разом з досвідченими експертами – професором, доктором права, завідувачем кафедри міжнародного і європейського права Національного університету «Києво-Могилянська Академія», почесним Президентом Української Асоціації Європейських Студій Романом ПЕТРОВИМ та доцентом кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, старшим науковим співробітником Центру досконалості імені Жана Моне Романом КАЛИТЧАКОМ.

Про виклики у відносинах між Україною та ЄС учасники школи мали можливість поспілкуватися з Даніелем КРАМЕРОМ, менеджером з питань торгівлі Департаменту з питань торгівлі та економічного розвитку Представництва ЄС в Україні.

Підготовлено з використанням матеріалів 

Попередня Он-лайн тренінг від Erasmus Student Network у співпраці з Національним ...