Українських студентів запрошують взяти участь у стипендійній програмі Європейської школи Східного партнерства


Оголошено новий конкурс стипендій для студентів у віці 16-17 років, які бажають поглибити свої знання про Європу та Європейський Союз. У конкурсі можуть взяти участь студенти з таких країн: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України. Заявки можна подавати до 1 березня.

Стипендійну програму фінансує ЄС. У рамках програми буде підтримано 35 найкращих студентів з шести країн-учасниць Східного партнерства. Вони отримають високоякісний міжнародно визнаний диплом міжнародного бакалавра з акцентом на європейські студії. Програму Європейської школи Східного партнерства здійснює «Нова школа», що знаходиться у Тбілісі. Навчальний курс триває два роки, і розпочинається у 2019-2020 академічному році.

Обрані студенти відвідуватимуть заняття у багатомовному та мультикультурному середовищі. Це сприятиме розширенню розуміння ними Європи та Європейського Союзу, а також поглибленню знань європейських мов, літератури та історії. Також студенти матимуть доступ до багатого вибору позакласних програм; у них буде шанс брати участь у конференціях високого рівня на теми, пов’язані з ЄС. Після завершення навчання випускники отримають диплом міжнародного бакалавра з європейських студій.

Європейську школу Східного партнерства було створено як частину зусиль ЄС та його партнерських країн задля зміцнення навчальних можливостей та міжрегіональних обмінів для молодих людей з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.

Усі зацікавлені студенти можуть подати свої заявки онлайн – через сайт www.eapeuropeanschool.eu. Останній термін подання заявок – 1 березня 2019 року, 12:00 (UTC +4:00). Процес відбору складатиметься з письмових тестів та інтерв’ю для попередньо відібраних кандидатів.

Список отримувачів стипендії на 2019-2020 навчальний рік буде оголошено до кінця травня поточного року.

У разі виникнення будь-яких питань, будь ласка, пишіть на таку адресу: euscholarship@eapeuropeanschool.eu, або телефонуйте за таким номером: + 995 32 225 70 06 (стаціонарний номер).

Попередня Запрошуємо приєднатись до опитування від Асоціації університетів Європи (EUA)