В Укрінформі презентували Інформаційний центр Erasmus+ Youth (20.07.2017)

20 липня 2017 р. у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» під час прес-конференції відбулася презентація Інформаційного центру Erasmus+ Youth в Україні. Ресурсний центр SALTO-YOUTH визначив координатором Інформаційного центру ERASMUS+ YOUTH в Україні громадську організацію “Центр євроініціатив“.

“Ми нарешті маємо в Україні Інформаційний центр Erasmus+ Youth. Міністерство молоді та спорту давно і наполегливо говорило про те, що молодіжний компонент Erasmus+ є дуже важливим для нас. І одним із пріоритетів нашої роботи є мобільність молоді. З кожним днем Європа стає ближчою до нас і тому такі програми як Erasmus+ стають ще доступнішими та ближчими”, – зауважила директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту Ірина Бєляєва.

Керівник відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вілчінскас висловив сподівання, що завдяки роботі нового центру підвищиться кількість молодіжних проектів в рамках Erasmus+. “Завдяки інформаційному центру молодь зможе дізнатися про цю програму, а також найти партнерів через цей центр. Більше ніж 3 тисяч українців, студентів, професорів вже користувалися цією програмою, обмінялися досвідом. В Україні тільки близько 350 людей щороку користувалися можливостями Erasmus і з появою центру, ми думаємо, що ці цифри будуть зростати”, – сказав Вілчінскас.

Координатор Інформаційного центру Erasmus+ Youth в Україні Анна Ковбасюк повідомила, що Інформаційний центр ERASMUS+ Youth надаватиме консультації та підтримку організаціям в Україні, сприятиме поширенню кращих практик та налагодженню співпраці у реалізації молодіжних проектів в рамках програми. “Основні цілі Інформаційного центру – інформувати про можливості для молодих людей та молодіжних організацій в рамках програми Erasmus+, а також підтримувати організації у реалізації проектів в рамках цієї програми”, – додала вона. Ковбасюк повідомила, що інформаційний центр в Україні буде знаходитися в місті Суми, “однак діяльність центру буде зосереджена в різних містах”.

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні вже розпочали співпрацю з Інформаційним центром Erasmus+ Youth та передали матеріали для подальшого розповсюдження. 

Довідкова інформація:

ERASMUS+ – це програма Європейського Союзу, що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту. Програма в тому числі надає можливості молодіжним організаціям для проведення міжнародних обмінів, навчання для молодіжних працівників та волонтерської служби для молоді (EVS).

Центр євроініціатив – це громадська неприбуткова організація, метою діяльності якої є сприяння реформуванню України у відповідності до європейських стандартів, впровадження демократичних цінностей та розвитку громадянського суспільства в Україні шляхом провадження освітньої та інформаційно-просвітницької діяльності.

Контакти координаторів: info.Ukraine@salto-youth.net, 050 878 92 27, Набережна р. Стрілки, 22, м. Суми, 40009

В публікації використані матеріали Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ»

Попередня Зустріч з переможцями конкурсу 2017 Програми ЄС Еразмус+ напрям КА1: ...