Вебінар для команд проєктів-переможців Еразмус+ конкурсу «Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE)» 2023 р. (13.10.2023 р., онлайн)

13 жовтня 2023 р. команда НЕО в Україні провели вебінар для команд проєктів-переможців Еразмус+ конкурсу «Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE)» 2023 р. Захід організовано в межах всесвітньої ініціативи #ErasmusDays. Захід відбувся зі підтримки партнерів Всеукраїнських #ErasmusDays 2023: Представництво ЄС в Україні, Європейське виконавче агентство з питань  освіти та культури, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Рада з молодіжних питань при Президентові України, Національний олімпійський комітет України, Спортивний комітет України, Інформаційний центр Еразмус+ Молодь та Європейський корпус солідарності, Європейська асоціація міжнародної освіти (EAIE), ГО «Професійна мережа менеджерів освіти та науки України» (ПММН України), Фонд Родини Богдана Гаврилишина, Ганноверський університет імені Лейбніца, Erasmus Student Network Ukraine, Young European Ambassadors, Українська Асоціація Молодіжних Рад, Erasmus Mundus Alumni, а також за активної участі українських університетів, молодіжних та інших організацій.

Близько 40 учасників (представники команд діючих проєктів та команд проєктів-переможців 2023 р. Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці) узяли участь у зустрічі.

ПРОГРАМА заходу – завантажити


З вітальним словом до учасників заходу звернулись Сергій ШКАБКО, Державний експерт Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції МОН України та  Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні презентувала особливості управління проєктами СВНЕ в Україні, а саме:

  • завершення стадії підписання Грантової угоди, партнерської угоди, загальні вимоги до реалізації проєкту: проведення діяльності, забезпечення стійкості та впливу результатів проєкту; внутрішні інституційні стратегічні документи та регулюючі положення; ведення проєктної документації;
  • управління коштами проєкту: отримання та зарахування валютних коштів на рахунок організації, документи для Державної казначейської служби, проведення виплат, оплата робіт за проєктом, витрати на відрядження, закупівля обладнання, оформлення договорів і документів;
  • ведення документації та звітування відповідно до національного законодавства в межах правил Програми ЄС Еразмус+.

Процес підготовки документів та необхідні процедури для Державної реєстрації проєктів ЄС Еразмус+ висвітлила менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні Вероніка ТКАЧЕНКО.

Питання якості змісту проєктів та поширення результатів представила Жанна ТАЛАНОВА, заступниця координаторки Національного Еразмус+ офісу в Україні; менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team).

Ресурси для проєктів у розділі Виконавцям

Попередня Презентація Модулю Жана Моне «Спільна політика безпеки та оборони Європейського ...