Вебінар «Sharing achievements and challenges. Issue at time: Quality Assurance» (21.07.2022 р., онлайн)

21 липня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та Національною командою експертів з реформування вищої освіти Еразмус+ (HERE team) провели спільний вебінар на тему «Sharing achievements and challenges. Issue at time: Quality Assurance». Захід ставив на меті представити та обговорити новітніх методології та підходи до забезпечення якості вищої освіти в Європейському просторі вищої освіти.

До вебінару приєдналось понад 45 учасників, зокрема представники та члени галузевих рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, представники Науково-методичної ради МОН України, ІВО НАПН України. Модератором заходу виступила заступниця Голови Національного агентства Наталія СТУКАЛО. Також, до заходу приєднались Світлана ШИТІКОВА, Координатор НЕО в Україні, Жанна ТАЛАНОВА, Менеджер з аналітичних питань НЕО в Україні, та команда HERE team:

  • Андрій СТАВИЦЬКИЙ, Професор кафедри економічної кібернетики, Координатор ЄКТС, Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Вадим ЗАХАРЧЕНКО, Проректор з науково-педагогічної роботи, Національний університет «Одеська морська академія»
  • Володимир БАХРУШИН, Голова Національної команди експертів, член Науково-методичної ради МОН України (Голова сектору вищої освіти); професор кафедри системного аналізу і обчислювальної математики, голова Вченої ради, Національний університет «Запорізька політехніка»
  • Володимир ЛУГОВИЙ, Перший віце-президент, Національна академія педагогічних наук України
  • Ірина ЗОЛОТАРЬОВА, Член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; професор кафедри інформаційних систем, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця
  • Ірина СІКОРСЬКА, Директор ГО «Українська асоціація викладачів і дослідників питань європейської інтеграції» (Жан Моне проєкти)
  • Олег ШАРОВ, Генеральний директор, Директорат фахової передвищої, вищої освіти, Міністерство освіти і науки України
  • Олена КОЗІЄВСЬКА, Заступник керівника Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій
  • Світлана КАЛАШНІКОВА, Радник дирекції, Інститут вищої освіти, НАПН України (д.пед.н., професор, чл.-кор. НАПНУ
  • Юрій РАШКЕВИЧ, Член Національного агентства кваліфікацій; професор Національного університету «Львівська політехніка»; Заступник Міністра освіти і науки України (2018-2019)

ПРОГРАМА заходу – завантажити.

У вітальному слові до учасників звернулись Андрій БУТЕНКО, Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Світлана ШИТІКОВА, Координатор Національного Еразмус+ в Україні та Ірина ЗОЛОТАРЬОВА, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

До заходу у ролі ключового спікера було запрошено освітнього експерта Волкера ГЕМЛІХА, який виступив із презентацією на тему «Sharing achievements and challenges. Issue at time: Quality Assurance». У ній він викоремив основні європейські підходи до забезпечення якості вищої освіти: загальні стандарти та рекомендації, різні моделі та види ключових показників дослідження якості у закладі, зокрема надав практичні поради та інструменти. Наприкінці виступу професор радо відповів на питання учасників і висловив свою підтримку українському народу.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ «Sharing achievements and challenges. Issue at time: Quality Assurance», Volker GEHMLICH – завантажити.

Підготовлено з використаням матеріалів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Попередня Інформаційна сесія за напрямом Жан Моне «Програма ЄС Еразмус+ напрям ...