Відеоресурси щодо помилок оплати персоналу проєкту з фінксованою ставкою (16.02.2022р.)

16.0216 лютого 2022 р. відбувся вебінар для виконавців проєктів Програми ЄС Горизонт 2020 щодо помилок у застосуванні та звітності оплати роботи персоналу проєктів.

Онлайн відеозапис на YouTube Stream – за посиланням

Відеоматеріали є корисними і для команд-виконавців та які готують проєкти для конкурсів Програми Еразмус+ за принципом фінансування “Фіксована ставка” – Lump Sum.

Презентації та інші корисні матерівли вже – за посиланням тут.

Важливо!!! З 2021 р. підхід фінансування – “Фіксованої ставки” – Lump Sum запроваджено в межах Програми ЄС Еразмус+ та вже використовується в межах інших Програм ЄС, наприклад Горизонт Європа, Креативна Європа та інші.

Детально про принципи та фінансування Програм ЄС – у Анотованій типовій Грантовій Угоді (Annotated Grant Agreement Model): завантажити – English original; переклад – завантажити українською мовою.

На основі ресурсів ЕАСЕА, досвіду участі та за результатами відбору проєктів конкурсів 2021 та 2022 рр., команда НЕО в Україні готує методичні рекомендації для заявників та виконавців проєктів. Також плануємо серію тренінгів та вебінарів.

Довідково для розуміння принципів, як це працювало у проєктах Горизонт 2020, може стати у нагоді посібник “Правові, фінансові та управлінські аспекти участі в проектах Програми “Горизонт 2020”, де, серед іншого, описано принцип “Фіксованої ставки” – за посиланням.

Запрошуємо до активної співпраці та слідкувати за новинами!

Попередня Серія вебінарів з питань досконалості викладання та навчання в університетах ...