Віртуальний семінар для Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ (3-4.05.2023, онлайн)

3-4 травня 2023 р. відбулися заходи, організовані консорціумом SPHERE (підтримка та сприяння експертам з реформування вищої освіти), до складу якого входять Університет Барселони (координатор) та Європейська асоціація університетів (EUA), – ініціатива, що фінансується Європейською Комісією. З січня 2015 р. SPHERE забезпечує тренінги та комунікацію для експертів з реформування вищої освіти (HERE) і національних Еразмус+ офісів (NEO) у країнах Європейського сусідства.

Перший день, присвячений плануванню діяльності на 2023 р., був відкритий для HERE та NEO. Віртуальний семінар «Навчання та викладання в постковідному контексті: статус-кво» був відкритий для всієї спільноти вищої освіти, включаючи представників національних міністерств та агентств, керівників закладів вищої освіти, представників студентства, академічний та адміністративний персонал закладів вищої освіти.

Під час семінару було розглянуто актуальні питання «постпандемічної» ситуації з різних точок зору: • Наскільки відбулася трансформація; чи ймовірно, що ці зміни залишаться, і чи це призведе до подальших і стійких реформ на інституційному та системному рівнях? • Як ситуація впливає на навчання та викладання? • Які зміни для ЗВО? • Які отримані уроки та наслідки для органів державної влади та структур системного рівня?

У заході взяли участь представники Національної команди експертів з реформування вищої освіти та Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Програма (англ)

Попередня Участь у зустрічі проєкту Еразмус+ CBHE Sims (2-4.05.2023, онлайн)