Вступний вебінар «Програма ЄС Еразмус+ у сферах молоді та спорту: можливості конкурсів 2023-2024 рр.» (23.08.2023 р., онлайн)

23 серпня 2023 р. в межах кампанії конкурсів Еразмус+ Молодь&Спорт на 2023-2024 рр., було проведено вступний вебінар «Програма ЄС Еразмус+ у сфері молоді та спорту: можливості конкурсів 2023-2024 рр.». Захід було організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Міністерством молоді та спорту України, Радою з молодіжних питань при Президентові України, Національним олімпійським комітетом України, Спортивним комітетом України, Інформаційним центром Еразмус+ Молодь та Європейський корпус солідарності, Salto – YOUTH, ESN Ukraine, Young European Ambassadors за підтримки Національного університету фізичного виховання і спорту України, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Державного біотехнологічного університету, Українського католицького університету, Всеукраїнської корфбол асоціації, ГО «Стелла» та ГО «Development and Initiative».

В заході взяло участь понад 165 учасників з різних куточків України: представників молодіжних та спортивний організацій, закладів освіти, молодіжних рад, асоціацій, федерацій; та інших організацій, що працюють у сфері молоді та спорту. Модератором заходу виступила Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

ПРОГРАМА заходу – завантажити.

ВІДЕОЗАПИС заходу на платформі Facebook.

З вітальним словом до учасників звернулись: Андрій ЧЕСНОКОВ, Заступник Міністра молоді та спорту України; Олександр САНЧЕНКО, Співголова, Рада з молодіжних питань при Президентові України; Філіп ВАН-ДЕПОЛЬ, Генеральний Директорат з питань освіти, молоді, спорту і культури, Європейська комісія; Луїш АЛЬВЕС, Директор, Національне Агентство Еразмус+ в Португалії; Андрій ПАВЛОВИЧ, Керівник, Ресурсний центр SALTO для країн Східної Європи і Кавказу.

Вітаючи учасників та учасниць вебінару «Програма ЄС «Еразмус+» у сфері молоді та спорту: можливості конкурсів 2023-2024 рр.» від імені Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, його заступник з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков нагадав про досягнуту із Європейською Комісією домовленість про можливість для українських організацій вже восени цього року ініціювати проєкти зі збільшення потенціалу у сферах молоді та спорту в рамках програми «Еразмус+» і отримати гранти на суму до 400 тис. та 200 тис. євро відповідно.

Андрій ЧЕСНОКОВ, Заступник Міністра молоді та спорту України, відзначив, що активна участь українських організацій у зазначених конкурсах стане не тільки можливістю для отримання додаткового фінансування та підтримки наявних програм та ініціатив у молодіжній та спортивні сферах, але й демонструватиме стороні ЄС зацікавленість українського суспільства у поглибленні участі у відповідних галузевих програмах та ініціативах Євросоюзу.

Олександр САНЧЕНКО, Співголова, Рада з молодіжних питань при Президентові України, підкреслив важливість проєктів Еразмус+ у сфері молоді, що є ключовим інструментом підтримки та модернізації молодіжної політики в Україні.

Філіп ВАН-ДЕПОЛЬ, Генеральний Директорат з питань освіти, молоді, спорту і культури, Європейська комісія, розповів про постійну підтримку ЄК, зокрема і в сферах молоді та спорту. Спікер підкреслив плідну співпрацю з Міністерством молоді та спорту України на шляху до відкриття нових конкурсів для України з розвитку потенціалу молоді та спорту вже цього року.

Луїш АЛЬВЕС, Директор, Національне Агентство Еразмус+ в Португалії, висловив плідну співпрацю з Національним Еразмус+ офісом в Україні та готовність підтримати розширення співпраці з європейськими молодіжними та спортивними організаціями задля успішної участі в нових конкурсах Еразмус+.

Андрій ПАВЛОВИЧ, Керівник, Ресурсний центр SALTO для країн Східної Європи і Кавказу, підкреслив готовність підтримувати та розширювати межі співпраці українських організацій, які зацікавлені взяти участь у конкурсах у сферах молоді та спорту спільно з європейськими колегами та потенційними партнерами.

Під час першої сесії заходу, Наталія КОВАЛЕНКО, Виконавча директорка, Національний олімпійський комітет України, та Олександр БРИКУЛЬСЬКИЙ, Віцепрезидент, Спортивний комітет України, презентували презентували актуальні виклики на час воєнного стану в Україні. Пріоритети Програми ЄС Еразмус+ у сфері молоді та спорту висвітлила Світлана ШИТІКОВА, Координаторка, Національний Еразмус+ офіс в Україні, підкресливши важливість ознайомлення з Молодіжною стратегією ЄС 2019-2027 (EU Youth Strategy) та Європейським виміром у сфері спорту (EU Sport policies).

Під час другої сесії вебінару Ірина НОВАК, менеджерка, Інформаційний центр Еразмус+ Молодь та Європейський корпус солідарності, Катерина ЖДАНОВА, менеджерка, Національний Еразмус+ офіс в Україні, та Андрій ПАВЛОВИЧ, Керівник, Ресурсний центр SALTO для країн Східної Європи і Кавказу презентували можливості конкурсу 2023-2024 рр. Програми ЄС Еразмус+ у сфері молоді та спорту для України. Спікери детально представили можливості та деталі конкурсів напрямів з мобільності для молоді та молодіжних працівників, проєкти співпраці молоді та спорту, та можливості волонтерських проєктів в межах Європейського корпусу солідарності.

Третя частина заходу була присвячена роботі в групах та представленню досвіду українських організацій в реалізації проєктів Еразмус+ у сфері молоді та спорту. Учасникам була надана можливість приєднатись відповідно до кола інтересів до різних кімнат за участі спікерів та дізнатись про досвід проєктів з молодіжної мобільності, проєктів співпраці у сферах молоді та спорту, а також Європейського корпусу солідарності. Спікерами цієї частини вебінару виступили: Юрій ВОЛОШИН, ГО «Стелла», Марія КОЦЮРБА, «Development and Initiative», Катерина ПРЯЖНІКОВА, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Сергій ЗУБКОВ, Державний біотехнологічний університет, Олена БОРТНІЧУК, Український католицький університет, Наталія КОВАЛЕНКО, Національний олімпійський комітет України, Олександр БРИКУЛЬСЬКИЙ, Спортивний комітет України, Олег БІЛИК, Всеукраїнська корфбол асоціація, Ірина НОВАК, менеджерка, Інформаційний центр Еразмус+ Молодь та Європейський корпус солідарності.

Наприкінці заходу спікери та учасники підвели підсумки заходу, погодили подальші кроки задля підготовки та успішної участі в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ у сферах молоді та спорту на 2023-2024 рр.

 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

 

 КОРИСНІ РЕСУРСИ:

 

КОРИСНІ ПЛАТФОРМИ та МЕРЕЖІ:

 

Віримо в Україну,  кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #ErasmusYouth #ErasmusSport

Підготовлено з використанням матеріалів Міністерства молоді та спорту України. 

Попередня Презентація можливостей Еразмус+ для молоді в межах Всеукраїнського молодіжного форуму ...