Зустріч з молодими активістами-представниками ромської спільноти в Україні

3 серпня 2015 р. у Представництві ЄС в Україні відбулась зустріч з молодими активістами-представниками ромської спільноти в Україні. Ця зустріч була організована та проведена у тісній співпраці Представництва ЄС в Україні, Міжнародної благодійної організації «Ромський Жіночий Фонд «Чіріклі» та Асоціації студентів та випускників Еразмус Мундус за участі Національного Еразмус+ офісу в Україні (проект ЄС).

П. Хуан Мануель Вiлаплана Лопес, радник з питань захисту прав людини, відділ політики Представництва ЄС в Україні зазначив, що протягом останніх років важливе місце у політиці Європейського Союзу, що стосується сфери прав національних меншин, належить питанню інтеграції представників ромського етносу. Він ознайомив учасників зустрічі із загальними положеннями Рамкової програми Європейського Союзу з національної стратегії інтеграції ромів до 2020 року. П. Хуан Мануель Вiлаплана Лопес звернув особливу увагу на важливість та можливості участі представників ромської спільноти в освітніх заходах та програмах ЄС, а також у громадянських ініціативах.

Національний Еразмус+ офіс в Україні ознайомив учасників із освітніми можливостями в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+, яка сприяє розвитку чотирьох сфер: освіти, професійної підготовки, молодіжної політики та спорту за трьома ключовими напрямами: КА 1 – навчальна мобільність; КА 2 – міжінституційна співпраця задля інновацій та обміну досвідом; КА 3 – підтримка реформ та розрахована на 2014 – 2020 роки.

Президент Регіонального євразійського відділення Асоціації студентів та випускників Еразмус Мундус п. Катерина Шалаєва розповіла потенційним учасникам Програми Еразмус+ про діяльність Асоціації, а також про важливість, можливості та переваги членства випускників стипендіальних програм Еразмус+ в Асоціації.

На зустрічі були присутні біля 20 студентів. Вони мали нагоду поспілкуватися між собою, зав’язати корисні контакти для громадської та освітньої діяльності, отримати корисні та практичні поради щодо підготовки документів для подання на стипендіальні програми Еразмус+.

Презентаційні матеріали зустрічі із рома активістами про можливості програми Е+

Попередня Орієнтаційна зустріч для українських стипендіатів Еразмус Мундус магістерських та докторських ...