Відеопрезентації Facebook-вебінарів на тему «Поради щодо перших кроків та подальшого впровадження проєктів ЄС Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти» та їх реєстрація як МТД(28.04.2020)


28 квітня 2020 р. команда Національного Еразмус+ офісу в України провели Facebook-вебінар на тему «Поради щодо перших кроків та подальшого впровадження для проєктів-переможців з розвитку потенціалу вищої освіти» з метою надати поради та рекомендації щодо впровадження проєктів в рамках правил Програми ЄС Еразмус+ та положень законодавства України.

Відео-трансляцію переглянуло понад 1300 представників міжнародних відділів українських університетів, Еразмус+ координатори, команди проєктів з розвитку потенціалу вищої освіти та потенційні переможці конкурсу 20-го року.

Під час Facebook-вебінару Світлана ШИТІКОВА, координатор проєкту ЄС «Мережа національних Еразмус+ офісів та команд експертів з реформування вищої освіти – Національний Еразмус+ офіс в Україні», розповіла про основні кроки координаторів та команд проєктів після перемоги в конкурсі, надала рекомендації щодо підготовки партнерської угоди, правил використання коштів гранту, співфінансування, подання звітів, проведення моніторингу та аудиту проєктів тощо. Наголосила на важливості співпраці з головним бенефіціаром Програми Еразмус+ в Україні – Міністерством освіти і науки України та іншими органами влади. Спікер також пояснила критерії оцінювання для успішних практик або застосування штрафних санкцій, зокрема: актуальність, якість впровадження проєкту, якість співпраці між партнерами, вплив та стійкість результатів, правила візуалізації й популяризації заходів та результатів проєктів тощо.

Вебсторінка для виконавців проєктівза посиланням.

Презентація спікера (оновлена в грудні) з гіперпосиланнями на матеріали – завантажити.

Важливо!!!! Роз’яснення до презентації слайдів 3, 13 щодо зарахування коштів гранту на статтю бюджету “Наука” має бути підтверджено конкретною науковою / науково-технічною продукцією (зокрема статті, монографії,  препринти, тези конференцій, авторські свідоцтва, патенти тощо). Див. Закон України “Про наукову і науково-технічну діяльність“. Стаття 1. Також нагадуємо про зовнішню експертизу результатів проєктів, зокрема партнерами з країн-членів програми Еразмус+. Наукову продукцію важливо включати в перелік рекомендованої літератури для студентів.

В зв’язку зі змінами до Закону України “Про публічні закупівлі”, звертаємо увагу на договори цивільно-правового характеру на послуги, маємо обмеження по сумі та застосування тендерів. Нагадуємо, що такі договори не є вимогою Грантової угоди чи Програми Еразмус+. Головна умова програми, це учасники команди проєктів повинні бути працівниками ЗВО. В межах трудової угоди оплата виконавців може відбуватись через преміювання, що передбачає відповідні статті в Колективному договорі.

 

Нагадуємо, що підписавшись на нашу сторінку у мережі Фейсбук, Ви зможете бути максимально швидко проінформовані про всю актуальну інформацію, події та матеріали.

Дякуємо за співпрацю та очікуємо на результати конкурсу і зустріч з переможцями!

Попередня Міжнародний круглий стіл «Кращі європейські практики розвитку спільнот» (25.05.2020, on-line)