Презентація можливостей Еразмус+ в межах Дня кар’єри ЄС у ХНЕУ ім. С. Кузнеця (24.05.2022, онлайн)

24 травня 2022 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у «День кар’єри ЄС» від Представництва ЄС в Україні. Співорганізаторами заходу виступили Інформаційний центр ЄС ХНЕУ ім. С. Кузнеця, відділ міжнародних зв’язків ХНЕУ ім. С. Кузнеця, та відділ працевлаштування студентів та взаємодії з бізнес-структурами ХНЕУ ім. С. Кузнеця. У заході взяло участь понад 45 учасників – студентів та працівників закладів освіти з м. Харків. Додатково, під час заходу було проведено круглий стіл «Ефективне управління кар’єрою в умовах військового стану» з метою обговорити шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в надважких умовах військового стану. Гості заходу дазнались про сучасні тенденції на ринку праці, програми допомоги Європейського Союзу для України, пріоритети політики ЄС, очікування роботодавців, а також як український бізнес долає перешкоди під час війни та які вимоги висуває до молодих фахівців.

Спікерами круглого столу виступили: Володимир ПОНОМАРЕНКО, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, член-кореспондент НАПН України, ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця; Володимир МІНЕНКО, директор Харківського обласного центру зайнятості, доктор наук з державного управління, заслужений працівник соціальної сфери України; Леонід РУБАНЕНКО, Голова Об’єднання організацій роботодавців Харківщини, член виконавчого комітету Харківської міської ради; Володимир ЄРМАЧЕНКО, проректор з наукової роботи та міжнародних співробітництва ХНЕУ ім. С. Кузнеця; Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»; Денис ТКАЧОВ, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe; Юлія БІДЕНКО, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe; Валерій КРАСОВСЬКИЙ, CEO компанії Sigma Software Group; Вікторія ВДОВЕНКО, фахівець з підбору та адаптації персоналу «Новий стиль»; Олександр ПРОКОПЕНКО, тьютор ХНЕУ Семена Кузнеця; Юлія ПЕТРУХІНА, Leading Recruitment Specialist life cell.

Під час заходу Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО в Україні, провела тренінг та презентаці можливостей Програми Еразмус+ для активної молоді. Спікер представила індивідуальні можливості для студентів та працівників закладів освіти танововедення Програми для українів на час війни. Також було презентовано додаткові освітні можливості від різних держав ЄС на підтримки активнох молоді України. Додатково, під час презентації було надано чіткі рекомендації щодо пошуку можливостей, підготовки пакету документів та очікуваних результатів обмінів. Наприкінці презентаціх спікер представила можливості молодіжних обмінів та участь у волонтерських проєктах як додаткові можливості Еразмус+ на літній період.

Попередня Інформаційна сесія можливостей Еразмус+ для студентів та працівників в межах ...