2 766 нових грантів для обмінів студентами та працівниками між університетами України та Європи в рамках Програми ЄС Еразмус+


200 українських організацій спільно з понад 270 європейськими партнерами виграли грант Програми Європейського Союзу Еразмус+ на реалізацію 2 766 мобільностей для обміну студентами та працівниками університетів. Гранти міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ надають можливість українськими та європейським стипендіатам навчатися, проходити практики, викладати, підвищувати кваліфікації та стажуватися в європейських та українських університетах.

2 766 рекомендованих до фінансування мобільностей включають 1 142 грантів для студентів та 1 624 – для працівників університетів. Зокрема, 839 українських студентів поїдуть на обмін до університетів Європи, а 303 студент з ЄС – навчатиметься в українських університетах. Поряд з цим 931 працівник з університетів з України пройде стажування або викладання в партнерських інституціях з ЄС; а 693 європейських представників університетів – відвідають українські заклади з тією ж метою. В результаті студентських обмінів всі отримані результати будуть перезараховані українським університетом та внесені до додатку до диплому. В той же час, результати обмінів працівниками університетів будуть зараховані як відповідні підвищення кваліфікацій.

Майже 200 організацій-переможців з України представляють заклади вищої освіти, наукові установи, громадські, приватні та державні організації з усіх областей. Серед переможців найбільшу кількість проектів з мобільності виграли:

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Національний університет «Львівська політехніка»
  • Український католицький університет
  • Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
  • Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Серед переможців також представлені і переміщені заклади вищої освіти:

  • Донецький державний університет управління
  • Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Донбаська національна академія будівництва і архітектури
  • Луганський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля.

Найпопулярнішими країнами-партнерами з Європи для реалізації проектів з мобільності з Україною стали наступні топ 5 країн: Німеччина, Сполучене Королівство, Польща, Італія та Франція.

Background information:
Проекти з Міжнародної кредитної мобільності надають можливості обмінів для студентів та працівників закладів вищої освіти в країнах-членах та країнах-партнерах Програми з метою навчання, проходження практики, викладання та стажування. В результаті конкурсів 2015-2018 до Національних Агентств Еразмус+ у 33 країнах-членах Програми було подано 1 901 проект співпраці університетів України та Європи. З них 1 322 проекти кількістю в 13 051 мобільностей профінансовано. В результаті, понад 200 партнерів з України отримали гранти на мобільність для студентів та працівників закладів вищої освіти, загальною вартістю більше ніж 42 млн. євро.

Інструкції, рекомендації та інша додаткова інформація для виконавців проектів розміщена на за посиланням.

База проектів Еразмус+ за участі України розміщено за посиланням.

 

Попередня Результати реалізації проекту ЄС Еразмус+ Жан Моне модуль «Аграрна політика ...