Участь у конференції #OEB22 та презентації про цифрові транформації в освіті під час воєнного стану в Україні (23-25.11.2022, Берлін)

24 листопада 2022 р. Міністерство освіти і науки України та Національний Еразмус+ офіс – Україна приєдналися до сесії #OEB22 «Україна: цифрова трансформація освіти в умовах воєнного стану» з презентацією поточного стану в Україні, яка була організована спеціально для України, дякуємо за запрошення компанії OEB Learning Technologies Europe GmbH. До сесії приєдналось більше 40 учасників, а презентації розповсюджено серед більше 2500 учасників конференції. Цікавість до України була висока та учасники виказували повну підтримку і готовність співпрацювати.

Online Educa Berlin (OEB) — це щорічна глобальна міжгалузева конференція та виставка інновацій цифрового навчання та викладання. Подія має унікальний фокус, презентуючи план розвитку технологій навчання. Конференція і виставка інноваційних технологій навчання і викладання зібрала різних стейкголдерів: міжнародні організації та проєкти, професійні мережі, університети, дослідницькі установи та бізнес компанії.

Під час сесії про ситуацію в Україні Ольга БЕРШАДСЬКА, консультант із цифрового та змішаного навчання Міністерства освіти і науки України у своїй презентації «Впровадження ресурсів дистанційного навчання у закладах вищої освіти України» висвітлила питання досвіду української освіти на час викликів під час воєнного стану.

Презентація Ольги Бершадської (English language).

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні у презентації на тему «Як продовжувалась освіта в Україні попри війну» представила успішні практики від команд різних проєктів Еразмус+ в Україні щодо продовження їх впровадження на час війни. Спікер зокрема презентувала досвід дистанційної регіональної та міжнародної співпраці партнерів задля досягнення поставлених цілей проєктів, що мають на меті відбудову країни після перемоги.

Презентація Світлани Шитікової Erasmus+ (English language).

Під час зустрічей з учасниками конференції та виставки Світлана Шитікова звертала увагу на виклики і потреби закладів освіти України та обговорила умови співпраці. Серед учасників були також компанії з якими вже активно працюють заклади освіти України. Практично всі організації зазначили що надають допомогу Україні, а більшість готова передати ресурси безкоштовно або зробити вагому знижку.

Наприклад: проєкт ЄС надає безкоштовний доступ до курсів, відео та інших ресурсів: https://webgate.ec.europa.eu/intpa-academy/; компанія BISUU надає певний доступ до курсів: https://business.busuu.com/; компанія FeedbackFruits надає доступ до інструментів оцінювання і зацікавлена у існій співпраці з університетами: https://feedbackfruits.com/; проєкт ЄС Еразмус+ Європейський альянс університетів EuroTeQ (a European University Alliance) працює над платформами для студентської мобільності https://euroteq.test.eduxchange.eu/ і www.eduxchange.nl. 

Відкрийте для седе ще багато інших можливостей та ресурсів.

Запрошуємо ознайомитись з програмою конференції, яка включає деталі спікерів конференції та учасників виставки – Agenda.

Ви зможете знайти багато потенційних партнерів та ідеї для використання інноваційних цифрових технологій навчання, викладання, управління університетами, студентською мобільністю тощо. Не вагайтесь, пишіть їм про зацікавленність у співпраці. Нагадуємо що в межах проєктів з розвитку потенціалу ви можете забюджетувати придбання обладнання: soft і hardware, різні платформи, застосунки тощо. Учасники конференції можуть стати Вам у нагоді щодо пошуку інноваційних цифрових рішень.

Якщо будуть запитання чи портібні деталі, запрошуємо звертатись!

Працюємо разом! Ваша команда НЕО в Україні

Попередня Участь у ЕАСЕА Інфодні “Міжнародний вимір Програми ЄС Еразмус+ для ...