Форум міжнародної освіти: Еразмус+ інструмент для університетів України щодо залучення іноземних студентів (10.04.2024 р.)

10 квітня 2024 р. команда НЕО в України долучилась до роботи Форуму міжнародної освіти, який організовано командою Українського державного центру міжнародної освіти  та Міністерства освіти України.

Вектори роботи Форуму:

  • новації законодавства щодо вступу і організації навчального процесу іноземців;
  • нові стипендіальні можливості для іноземних студентів в Україні;
  • забезпечення якості вищої освіти в Україні;
  • статистика навчання іноземних студентів в Україні під час воєнного стану;
  • найкращі практики інтернаціоналізації вищої освіти та інші питання міжнародної освіти в Україні.

ВІДЕОЗАПИС заходу.

В заході офлайн взяло участь понад 150 представників закладів освіти з різних міст України, зокрема і Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА. Спікер презентувала можливості Програми ЄС Еразмус+, ключові сфери та напрями конкурсів. Під час презентації увагу було приділено можливостям як інструментам залучення іноземних студентів в українські університети в межах спільних магістерських програм та міжнародної академічної (кредитної) мобільності. Спікер детально презентувала стан вищої освіти під час воєнного стану в Україні, і наголосила на викликах для подальшої співпраці з європейськими колегами.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ спікера – завантажити

 

Корисні посилання на конкурси Еразмус+:

Звертаємо увагу, що в таких проєктах заявниками та партнерами проєктів можуть бути всі країни-учасниці Програми, в тому числі держави-члени ЄС, Україна, Великобританія, США, Канада та інші.

Корисні публікації про Спільні освітні програми:

 

Детально про ситуацію в Україні, в освіті, виклики, рішення, ідеї та можливості для співпраці з міжнародними партнерами – тут.

Деталі на сайті УДЦМО та Facebook Study in Ukraine

Попередня Європейська Комісія розгортає плани щодо Європейського диплому