Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+ у сфері освіти (20.12.23 р., онлайн)

20 грудня 2023 р. під егідою European Year of Skills 2023 Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом ЄС в Україні, Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти України, Національним агентством кваліфікацій України, Інформаційним центром Еразмус+ молодь та Європейського корпусу солідарності та з іншими партнерами провели Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+: можливості у сфері освіти.

У заході взяло участь понад 190 учасників з різних областей України: представники шкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих та організації, які планують брати участь в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ у сфері освіти.

ПРОГРАМА заходів – завантажити.

Під час першої сесії про кшільну освіту Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні представила ключові можливості Програми Еразмус+ з напрямів мобільностей, проєктів співпраці та Жан Моне. Спікер детально розповіла про ключові особливості співпраці для шкіл, потенційну синергію із закладами VET та вищої освіти.

Вероніка ТКАЧЕНКО, менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні, презентувала можливості в сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, зосередивши увагу на можливостях мобільності та проєктів співпраці. Спікер наголосила на ключових особливостях та цілях напрямів, вимогах до партнерств, ключових актвиностях, потенційній співпраці з іншими освітніми закладами та міжпроєктною синергію.

В наступній частині заходу презентації були присвячені можливостям у сфері вищої освіти: можливості з мобільності, віртуальні обміни, проєкти співпраці з розвитку потенціалу вищої освіти, Еразмус Мундус.  Світлана ШИТІКОВА та Катерина ЖДАНОВА в деталях розповіли про ці напрями, їх нововведення конкрусів 2024 р., мінімальні технічні вимоги, критерії оцінки заявок, а також наголосили на ключових пріоритетах програми, що є наскрізними принципами проєктів.

Після перерви учасники приєднались до презентації про Європейські студії від Петра КРАЙНІКА, менеджера Національного Еразмус+ офісу в Україні, який в деталях презентував можливості напряму Жан Моне. Спікер детально розповів про Модулі, Кафедри, Центри досконалості, та Мережі Жан Моне, їх цілі, вимоги, дедлайни та особливості дизайну. Зокрема, спікер також надав практичні рекомендації з пошуку конкурсної програми та заванатження аплікаційних форм.

В останіій сесії про можливості Еразмус+ Вероніка ТКАЧЕНКО разом зі Світланою ШИТІКОВОЮ розповіли про можливості у сфері вищої освіти та освіти дорослих: Проєкти співпраці, Альянси для інновацій, Альянси Європейських університетів. Спікери наголосили на додаткових можливостях в межах цих напрямів та розповіли про успішний досвід участі українських організацій в таких альянсах.

Наприкінці заходу спікери надали чіткі рекомендації щодо перших кроків участі та успішної подачі проєктної заявки на участь у конкурсах, а також надали вичерпні відповіді на запитання від учасників.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

Попередня Інформаційний День Програми ЄС Еразмус+ у сферах молоді та спорту ...