Матеріали семінару для працівників відділів міжнародної співпраці ЗВО України (23.12.21, он-лайн)

В межах Інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ 23 грудня 2021 р. на платформі Zoom відбувся Інформаційний день для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України. Співорганізаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури (ЕАСЕА), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Erasmus Student Network Ukraine.

В Інформаційному дні взяло участь понад 60 інституційних координаторів Еразмус+ та працівників, відповідальних за міжнародну співпрацю закладів вищої освіти з різних областей, які не змогил приєднатись до оф-лайн заходу 20 грудня 2021 р.. Захід складався з двох частин: інформаційна сесія «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України» та семінар-тренінг «Розбудова потенціалу відділів міжнародної співпраці ЗВО для участі в Програмі ЄС Еразмус+». Модератором заходу виступила Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС).

ПРОГРАМА ІНФОРМАЦІЙНОГО ТИЖНЯ (укр) – завантажити.

ВІДЕОЗАПИС заходу за посиланням (оновлюється).

З вітальним словом до учасників звернувся Заступник Міністра освіти та науки України Андрій ВІТРЕНКО, звернувши увагу у своїй промові на важливості для Міністерства досягнень українських освітніх організацій та підтримці національного рівня для тих, що вже планують брати участь в нових конкурсах Програми Еразмус+.

Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА відзначила важливість партнерської підтримки й командної взаємодії для успішного втілення освітніх проектів за цією програмою. Після вітання учасників координаторка НЕО в Україні під час інформаційної сесії «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України» презентувала інформацію щодо пропонованих Програмою ЄС Еразмус+ можливостей на 2021-2027 роки, зокрема: вища освіта, професійно-технічна освіта та фахова передвища освіта, освіта дорослих, освіта для молоді. Спікер зосередила увагу на напрямах, вимогах, ключових документах та різних етап з пошуку партнерів, роботою з сайтом НЕО та Funding&tender opportunities portal тощо.

Під час другої частини заходу – семінар-тренінг «Розбудова потенціалу відділів міжнародної співпраці ЗВО для участі в Програмі ЄС Еразмус+», учасники відвідали три паралельні тренінги з координації підготовки успішних проєктів за такими тематиками: Іванна АТАМАНЧУК (КА1) «Успішний проєкт з мобільності», Світлана ШИТІКОВА «Успішний проєкт з віртуальних обмінів», Вероніка ТКАЧЕНКО, Жанна ТАЛАНОВА (КА2) «Успішний проєкт співпраці», Петро КРАЙНІК «Успішний проєкт Жан Моне».

Після проведення заходу учасники приєднались до загальної Zoom-зали для підпиття підсумків та сесії запитань і відповідей.

МАТЕРІАЛИ СПІКЕРІВ:

  • Презентація «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. у сфері освіти», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.
  • Презентація «Успішний проєкт з мобільності», Іванна АТАМАНЧУК – завантажити. Приклади аплікаційних форм: КА131за посиланням тут; КА171 за посиланням тут.
  • Презентація «Успішний проєкт з віртуальних обмінів», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.
  • Презентація «Успішний проєкт співпраці», Вероніка ТКАЧЕНКО, Жанна ТАЛАНОВА – завантажити.
  • Презентація «Успішний проєкт Жан Моне», Петро КРАЙНІК – завантажити.
  • Матеріали для домашнього читання – за посиланням.
Попередня Матеріали для групових консультацій щодо участі в конкурсах Програми ЄС ...