Вебінар «Програма ЄС Еразмус+ та можливості eTwinning для розвитку педагогічної, шкільної та дошкільної освіти на шляху до євроінтеграції» у межах Дня Європи в Україні (09.05.2024 р., онлайн)

9 травня 2024 р. у межах Дня Європи в Україні Національний Еразмус+ офіс в  Україні та Національний офіс підтримки eTwinning – Україна спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки представників команд проєктів ЄС провели вебінар «Програма ЄС Еразмус+ та можливості eTwinning для розвитку педагогічної, шкільної та дошкільної освіти на шляху до євроінтеграції».

Під час заходу учасники дізналися про:

  • можливості для педагогічної, шкільної та дошкільної освіти в межах Програми ЄС Еразмус+, зокрема за Програмою eTwinning
  • результати та вплив проєктів Еразмус+ з розвитку потенціалу, партнерств співпраці, Жан Моне та проєктів Програми eTwinning

ПРОГРАМА ЗАХОДУ – завантажити.

ВІДЕОЗАПИС ЗАХОДУ.

До вебінару приєдналось понад 95 працівників педагогічної, шкільної та дошкільної освіти,  представники Міністерства освіти і науки України та організатори.

З вступним словом до учасників звернулись:

  • Олександра ГУСАК, Генеральна директорка Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерство освіти та науки України
  • Ігор БАЛУБА, керівник експертної групи з питань фахової передвищої освіти, Директорат фахової передвищої, вищої освіти, Міністерство освіти та науки України

У першій сесії заходу Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні, представила Програму ЄС Еразмус+, ключові сфери, пріоритети, напрями та конкурси. Спікер також розповіла про можливості синергії з діючими проєктами Еразмус+ та європейськими партнерами задля розбудови потенціалу на індивідуальному та інституційному рівнях для представників педагогічної, шкільної та дошкільної освіти України на шляху до євроінтеграції.

У продовження сесії про можливості Еразмус+ Жанна ТАЛАНОВА, менеджер з аналітичної роботи НЕО в Україні, представила певні конкурси у сферах освіти та молоді. Спікер презентувала можливості молодіжних обмінів, академічної (кредитної) мобільності у вищій освіті, інноваційні партнерства співпраці, розвиток потенціалу вищої та професійної (професійно-технічної) і фахової передвищої освіти, розвиток потенціалу молоді та напрям Жан Моне. Наприкінці презентації спікер розповіла про основні кроки підготовки до участі в Програмі Еразмус+ для дошкільної, шкільної і педагогічної освіти та навела приклади проєктів.

Світлана КАЛАШНІКОВА, координатор Національного офісу підтримки eTwinning – Україна, Національний експерт з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+, презентувала можливості Програми eTwinning для педагогічної, шкільної та дошкільної освіти. Спікер розповіла про платформу eTwinning та можливості співпраці, quality labels у сферах педагогічної, шкільної та дошкільної освіти та напрями співпраці з вищою та професійною (професійно-технічної) і фаховою передвищою освітою. Також вона презентувала запуск новоствореного сайту Національного офісу підтримки eTwinning – Україна.

У наступній сесії учасники мали змогу дізнатися про результати та вплив проєктів Еразмус+ з розвитку потенціалу, партнерств співпраці та Жан Моне, а також проєктів eTwinning у сферах педагогічної, шкільної та дошкільної освіти України:

  • Інна СТАХОВА, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, проєкт EcoEdEU «Екологічна освіта дітей закладів дошкільної та початкової освіти: європейський підхід / Ecological education of preschool and primary school children: European approach»
  • Ольга ГОНЧАРОВА, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, проєкт SEUCV ETT «Зміцнення спільних цінностей ЄС через політику багатомовності в освіті та підготовці майбутніх учителів / Strengthening the EU common values through the policy of multilingualism in the education and training of future teachers»
  • Любов ЗІНЮК, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, проєкт MOPED «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання / Modernization of Pedagogical Higher Education by Innovative Teaching Instruments»
  • Анна ШІЛІНГ, Національний університет “Львівська політехніка”, проєкт «Ласкаво просимо! – Підготовча онлайн школа для дітей з міграційним походженням / Welcome! – Preparatory online school for children with migration background»
  • Наталя ОРЛИК, Хустський ліцей № 3, проєкт «Можливості проєктів eTwinning та їх інтеграція у навчальний процес»
  • Яна ЦИКУНКОВА, Марганецький ліцей № 10, «Білінгвальні eTwinning-проєкти – розширення горизонтів співпраці»
  • Юлія ТРОЯН, Хмельницький ліцей № 16 імені Володимира Козубняка, проєкт “Tune the Nature” / «У гармонії з природою»
  • Олена НАУМЕНКО, Перша міська гімназія Черкаської міської ради, «Schoolovision – eTwinning-проект довжиною в 16 років»

Наприкінці заходу, спікери обговорили актуальні питання активної участі та співпраці в проєктах Еразмус+ та eTwinning, а також можливості синергії між проєктами за різними напрямами.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

 

Дякуємо всім за участь! 

Віримо в Україну,  кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #eTwinning

Попередня Інформаційна сесія про можливості Еразмус+ у сферах освіти, молоді та ...