Тренінг для працівників відділів з міжнародної діяльності та Еразмус+ координаторів закладів вищої освіти «Інтернаціоналізація та впровадження проєктів Еразмус+» (10.10.2023 р., м. Київ)

Національний Еразмус+ офіс в Україні в межах #ErasmusDays 2023 спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка у співпраці з закладами вищої освіти України – виконавцями проєктів з міжнародної кредитної мобільності провели 10 жовтня 2023 р. Тренінг для працівників відділів з міжнародної діяльності та Еразмус+ координаторів закладів вищої освіти «Інтернаціоналізація та впровадження проєктів Еразмус+» у гібридному форматі.

Захід відбувся зі підтримки партнерів Всеукраїнських #ErasmusDays 2023: Представництво ЄС в Україні, Європейське виконавче агентство з питань  освіти та культури, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Рада з молодіжних питань при Президентові України, Національний олімпійський комітет України, Спортивний комітет України, Інформаційний центр Еразмус+ Молодь та Європейський корпус солідарності, Європейська асоціація міжнародної освіти (EAIE), ГО «Професійна мережа менеджерів освіти та науки України» (ПММН України), Фонд Родини Богдана Гаврилишина, Ганноверський університет імені Лейбніца, Erasmus Student Network Ukraine, Young European Ambassadors, Українська Асоціація Молодіжних Рад, Erasmus Mundus Alumni, а також за активної участі українських університетів, молодіжних та інших організацій.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ – завантажити.

У заході взяли участь близько 20 працівників відділів з міжнародної діяльності та Еразмус+ координаторів закладів вищої освіти з різних міст України. Модератором заходу виступила Світлана ШИТІКОВА, координаторка НЕО в Україні.

З вітальним словом до учасників звернулась Ксенія СМИРНОВА, проректорка з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Київського національного університету імені Тараса Шевченка, висловивши сподівання, що учасники заходу не лише поділяться досвідом, а й, найголовніше, надихнуться свіжими ідеями й долучаться до різноманітних можливостей Еразмус+.

Під час першої частини заходу Світлана ШИТІКОВА та Катерина ЖДАНОВА, НЕО в Україні, познайомились з учасниками та провели презентацію щодо інституційної координація Програми ЄС Еразмус+, особливостей Програми ЄС Еразмус+ на час воєнного стану в Україні, а також зосередили увагу на діяльності IRO на ключових порталах Програми (FTOP та E+&ESC) щодо доступу до профілів, валідації акаунтів та роботою із системою для проєктів-переможців (підписання Декларації доброчесності).

Під час другої частини заходу учасники мали змогу проаналізувати сайти різних ЗВО за різними критеріями (відкритість, доступність, тощо) та обговорити актуальні питання та виклики інституційного впровадження Програми, а також поділились досвідом їх подалання.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ:

 

До зустрічі! 

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #StandWithUkraine #ErasmusJointForcesUA #ErasmusDays

 

Попередня Всеукраїнські #ErasmusDays 2023 (9-14.10.2023 р.)