Нове: 2 додаткових конкурси зі стратегічних партнерств – приклад аплікаційної форми


Шановні партнери!

Європейська Комісія оновила Робочу програму на 2020 р. фінансування Програми ЄС Еразмус+ та оголосила 2 додаткових конкурси зі стратегічних партнерств з бюджетом понад 200 млн. євро

Дані конкурси спрямовані на фінансування та реалізацію проєктів, що сприятимуть впровадженю стратегіїй #EUDigitalEducation та розвитку навичок через CREATIVITY & THE ARTS, зокрема:

 

– конкурс у сфері готовності до цифрового навчання підтримає проєкти в сфері шкільної, фахової передвищої та професійної освіти, вищої освіти та  професійної підготовки. Ця ініціатива має на меті поліпшити умови дистанційного, змішаного та онлайнового навчання. Вона також передбачає підтримку вчителів та тренерів і забезпечуватиме інклюзивність цифрового навчання;

– конкрус “партнерств задля творчості” підтримає проєкти в сфері молоді, шкільної освіти та освіти дорослих. Він спрямований на розвиток навичок та умінь, які заохочують творчість і покращують якість робіт молоді, додають їм новаторства і визнання.

Ця ініціатива є гарною синергією Програм ЄС Еразмус+ і Креативна Європа та може об’єднати освітні, навчальні та молодіжні організації з організаціями із культурного та творчого сектору.

Разом з оголошенням нового конкурсу, Європейська Комісія опублікувала Керівництво до Програми (Programme Guide) від 25.08.2020 в якому оновлено опис інформації про напрям Стратегічне партнерство та відповідний додаток. Про зміни –за посиланням тут (переклад українською мовою – тут).  Ознайомитись з повним документом  Керівництва до програми можна за посиланням тут

Запрошуємо активізувати спілкування з Вашими партнерами з країн-членів Програми щодо спільних проєктних заявок, які вони подаватимуть до своїх Національних агентств Еразмус+. 

Звертаємо увагу, що необхідний пакет документів для подання на участь у вищевказаних конкурсах публікується офіційними мовами країн на вебсайтах Національними Агентствами Еразмус+ країн-членів Програми, проєктні заявки заповнюються і подаються мовами держав-членів ЄС.  Для прикладу, запрошуємо ознайомитись з матеріалами англійською мовою від Національного агентства Великої Британії (у перехідний період) – за посиланням тут.

Рекомендуємо організації-заявнику обов’язково контактувати зі своїм Національним агентством для уточнення деталей та потім обговорити особливості участі з потенційними партнерами. Мінімум 3 організації з країн-членів Програми мають бути в партнерстві. Від організації-заявника може бути подано тільки одну заявку на конкурс.

Участь українських організацій, як партнерів, можлива у разі обгрунтування їх додаткової вартості та значущості для досягнення завдань проєкту, що вимагає від потенційного партнера розбудований потенціал, тобто сучасні інноваційні напрацювання за темою проєкту.
Бюджет конкурсу: до 300 тисяч євро на 24 місяці.
Дедлайн: 29 жовтня 2020 року.

Приклад нової аплікаційної форми конкурсу 2020 р. Стратегічного Партнерства з питань готовності до цифрової освіти (у сферах шкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти) – завантажити тут

Матеріали Facebook-вебінару – за посиланням тут 

Детально про участь України в Програмі ЄС Еразмус+: можливості за всіма напрямами, опис, статистика, приклади проєктів з гіперпосиланням тощо (2014-2020 рр. англ. та укр. мовами) Участь України в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ (2014-2020 рр.)/ Ukraine in the EU-funded Erasmus+ Programme (2014-2020) – December 1, 2021 

БАЗА ПРОЄКТІВ УКРАЇНИ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ ЗА 2014-2020 РР. – Міжнародна мобільність, Спільні магістерські програми, Розвиток потенціалу вищої освіти, Стратегічні партнерства, Жан Моне, а також список університетів і інших організацій з України – реципієнтів-виконавців проєктів з контактами. Файл у форматі ХL з можливістю пошуку за різними категоріями, 8 сторінок за напрямами, англійською і українською мовами, постійно оновлюється (виконавці С.Шитікова, В. Ткаченко, П.Крайнік) База проєктів Еразмус+: Напрям Жана Моне, Розвиток потенціалу вищої освіти, Мобільність та інші (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р. рр.)

Попередня Участь у підготовці та презентації дослідження “Євромапа-2” (25.09.20)