Вебінар «Урядування, менеджмент і функціонування закладів вищої освіти та системи вищої освіти на основі забезпечення якості, цифровізації та інклюзії» (23.06.2023 р., онлайн)

23 червня 2023 р. відбувся кластерний захід з менеджменту у вищій освіті – вебінар «Урядування, менеджмент і функціонування закладів вищої освіти та системи вищої освіти на основі забезпечення якості, цифровізації та інклюзії».

Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні та Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ спільно з Міністерством освіти і науки України.

Метою заходу було поширення провідного досвіду та результатів проєктів за напрямом Розвиток потенціалу вищої освіти, забезпечення синергії між проєктами, що працюють у певному кластері, просування тематичних пріоритетів Програми ЄС Еразмус+, зокрема якості, цифровізації та інклюзії.

До вебінару долучились більше 40 учасників (учасники проєктів CBHE Програми ЄС Еразмус+, представники закладів вищої освіти та наукових установ).

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

З вітальним словом до учасників звернулись Олег ШАРОВ, генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України, HERE та Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Під час вебінару  було презентовано результати наступних проєктів:

  • Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні (609536-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-CBHE-SP-PAGOSTE-New mechanisms of partnership-based governance and standardization of vocational teacher education in Ukraine) – за посиланням .
  • Інтеграція дуальної вищої освіти в Україні (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP-COOPERA-Integrating Dual Higher Education In Moldova And Ukraine) – за посиланням .
  • Відкриті практики, прозорість та доброчесність для сучасної вищої освіти (618940-EPP-1-2020-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP-OPTIMA-Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia) – за посиланням.
  • Інтеграція та адаптація іноземних студентів (619451-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP-INTERADIS-International Students Adaptation and Integration) – за посиланням.
  • Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання (619227-EPP-1-2020-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP-UTTERLY-University teachers’ certification centres: innovative approach to promotion teaching excellence) – за посиланням .
Попередня Участь у Кластерному семінарі проєктів КА3 EHEA (21-22.06.2023 р., м. ...