Вебінар «Особливості управління коштами проєктів Програми ЄС Еразмус+» (23.03.2023 р., онлайн)

23 березня 2023 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні за участі представників закладів вищої освіти України – виконавців проєктів CBHE та Жан Моне провели вебінар «Особливості управління коштами проєктів Програми ЄС Еразмус+». Понад 195 представників проєктів з розвитку потенціалу вищої освіти (CBHE), Жан Моне та інших проєктів конкурсів 2022 р., представників інших структурних підрозділів та служб університетів, долучених до реалізації діючих проєктів взяли участь у заході.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС), привітала учасників та презентувала загальні умови Програми Еразмус+ щодо управління коштами в межах проєктів з розвитку потенціалу ВО та Жан Моне, принцип фіксованої суми, а також умови та виклики впровадження проєктів на час війни в Україні.

До участі в заході також долучились досвічені представники проєктів Еразмус+, які поділилась власним досвідом з управління коштами проєктів:

  • Костянтин КИРИЧЕНКО, керівник управління міжнародного співробітництва, помічник ректора; Сумський державний університет;
  • Ольга ФЕДОРИШИН, керівник групи супроводження грантових програм, Сумський державний університет;
  • Світлана СВЕРДЛІКОВА, заступник головного бухгалтера, Сумський державний університет;
  • Лариса СТЕПКО, координатор проєктів науково-дослідної частини, Сумський державний університет;
  • Світлана САС, начальник планово-фінансового відділу, Львівський національний університет імені Івана Франка;
  • Ольга ПЕТЯК, заступник головного бухгалтера, Львівський національний університет імені Івана Франка;
  • Тетяна БІЛОУС, координатор грантової політики університету, Буковинський державний університет;
  • Алла ОСТАФІЙЧУК, Буковинський державний університет;
  • Наталя ГОЦ, керівник Центру міжнародної освіти, Національний університет “Львівська Політехніка”.

Спікери презентували успішні практики щодо отримання та зарахування коштів на рахунок організацій, документів для Державної казначейської служби, проведення виплат, оплати заробітної плати, відряджень, оформлення договорів і документів, ведення документації та звітування відповідно до національного законодавства в межах правил Програми Еразмус+.

Після презентацій, Світлана ШИТІКОВА та Петро КРАЙНІК, Національний Еразмус+ офіс в Україні (проєкт ЄС), разом з командами виконавців проєктів надали вичерпні відповіді, рекомендації, коментарі та поради.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів (оновлюється):

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ:

 Дякуємо всім за участь! 

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

#ErasmusPlus #ErasmusUA #StandWithUkraine #ErasmusJointForcesUA

Попередня Зустріч-нарада Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ ...